NIEUW! workshop wijnen & spijzen

NIEUW! workshop wijnen & spijzen Le Club Culinair

Wijn

Italiaanse wijn- spijsproeverij menu

Italaanse wijn – spijsproeverij.

 

Salade van pancetta met parmezaanse kaas en gemarineerde olijven

 

Wijn

 

Ravioli gevuld met spiazie en rocotta geserveerd met citoenboter

 

Wijn

 

Paprika risotto met gamba ś

 

Wijn

 

 

Picatta alla Milanese

( gemarineerde stukjes kipfilet in kaasbslag gebakken )

 

Wijn

 

 

Traditioneele tira misu

 

Wijn

 

 

Franse wijn- spijsproeverij menu

Franse wijn – spijsproeverij. 

 

Avocadosalade met appelblokjes , fijne sjalot , blokjes beenham en kerriemayonaise

 

Wijn 

 

Flensjes gevuld met ragout van provencaalse kruiden en

stukjes geroosterde kipfilet

 

Wijn

  

Krokant gebakken visfilet met bieslooksaus

 

Wijn 

 

Rose gebraden procoureurfilet met mosterdsaus uit Dyon.

 

Wijn

  

Puntje quiche van verse groenten en chevre

 

Wijn

 

 

 

Elzasser wijn- spijsproeverij menu

Elzasser wijn – spijsproeverij.

 

Puntjes quiche Lorraine 

Wijn 

Gebakken zuurkool in bladerdeegjes geserveerd met worstjes en jus 

Wijn

 

Gebakken prei met kaas – roomsaus 

Wijn

 

Rose gebraden varkenshaasbiefstukjes met kruidensaus

 

Wijn 

 

Desserttaart van geconfijte peer met banketbakkersroom

 

Wijn

 

 

 

Chileense wijn - spijsproeverij menu

Chileense wijn – spijsproeverij. 

 

Taco ś gevuld met gehakt en cajunkruiden. 

Wijn  

Licht gepaneerde maisburgers met spaanse peper 

Wijn  

Stukjes wraps met tonijnsalade 

Wijn 

Geroosterde kipfilet met uitjes en jalapegnonjus

 

Wijn

 

 

Bolletje vanille roomijs met vers fruit

 

Wijn

 

 

 

Spaanse wijn - spijsproeverij menu

Spaanse wijn – spijsproeverij.

Plakjes serranoham met partjes meloen

Wijn

Empanadas gevuld met fijne groenten en tonijn 

Wijn

Albondigas met basilicumsaus

Wijn 

Rose gebraden runderfilet met een saus van geconfijte knoflook 

Wijn

Flan catalaan

 

Wijn

 

 

 

Port - spijsproeverij menu

Port – spijsproeverij.

Salade van gemarineerde olijfjes en fetakaas met notenbrood

Wijn 

Serranoham met druifjes

Kaasplateau van milde , vollere en lichte schimmel kazen

In port gemarineerde vijgen

Rozetjes tete de moine 

Wijn 

Gestoofd rundvlees met port , aardappeltjes en fijne groenten 

Wijn 

In port gegaarde appelpartjes met een bolletje vruchtensorbet 

Wijn

 

 

 

Belgische bier - Spijsproeverij menu

Belgisch bier – spijsproeverij. 

Jupiler spilener 

Gebraden nootjes , gemarineerde olijfjes , zoutjes en plakjes metworst 

Brugse zot 

Stukjes Brugse kaas en plakjes rauwe ardennerham 

Brouwerijtje

Salade van boeren beenham in bladerdeeg geserveerd

La Trappe Quadruppel 

Gestoofd rundvlees a la Vlamande

 

 

 

Informatie

Le Club Culinair heeft een nieuwe activiteit.

Een workshop wijnen & spijzen.

U kunt kiezen uit verschillende landen.

– Italie
– Frankrijk
– Elzas
– Chili
– Spanje

Het programma ziet er als volgt uit:
U wordt ontvangen met een glas prosecco met daarbij een amuse geserveerd.
Daarna volgt de proeverij van het land dat u gekozen heeft.
De wijn ingeschonken waarna een kort uitleg volgt over de desbetreffende wijn.
Tevens leggen wij daarna dan uit waarom wij voor het bijpassende gerecht als combinatie hebben gekozen.

De wijn en het gerecht moeten elkaar versterken om een harmonieuze combinatie te komen.

Op deze wijze vervolgen wij de gehele wijn – spijsproeverij

U kunt kiezen uit twee mogelijkheden.

Keuze 1
Een wijn-spijsproeverij van 4 wijnen en vier gerechten met een amuse bij aankomst en glas prosecco.

Prijs € 42, 50 per persoon

Aantal deelnemers 4 tot 8 personen met een uitloop tot 10 personen.

Keuze 2

Een wijn-spijsproeverij van 5 wijnen en vijf gerechten met een amuse bij aankomst en glas prosecco.

Prijs € 49, 50 per persoon

Aantal deelnemers 4 tot 8 personen met een uitloop tot 10 personen.

De aanvangstijd van de proeverij is in overleg met u.

De verdere mogelijkheden van een proeverij houden zijn:

Een geweldige port proeverij met toepasselijke gerechten om u te kunnen laten genieten van de Portugese drankjes en hun keuken.

Of

Een Belgische bier proeverij met hele bijpassende gerechten zoals je dat bij het geschonken bier verwacht.

Beide proeverijen koste € 49, 50 per persoon.

Aantal deelnemers is 4 tot 8 personen met een uitloop tot 10 personen.